Subsidies dubbelglas

Zo kom je van houtwormen af

Zo kom je van houtwormen af

Geplaatst op

Houtwormen kunnen schade toebrengen aan allerlei soorten hout. Dus ook in en rond een huis of gebouw. De houtwormen leggen hun eitjes in spleten en gaten in het hout en de beestjes vreten zich in de loop van enkele jaren een weg uit het hout. Dit kan resulteren in gaten en tunnels in houtconstructies, buiten dekken, hardhouten vloeren, meubels en steunbalken. Lees deze blog en kom erachter hoe je van houtwormen afkomt en hoe je ze herkent.

Stap 1: bepaal of de aantasting actief is

De eerste stap voordat je een behandeling kiest, is bepalen of er een actieve aantasting in je hout aanwezig is. Houtpoeder is een teken van houtwormen. Als je wit poeder op het hout ziet, is de aantasting hoogstwaarschijnlijk actief. Er kunnen zich nog houtwormen in het hout bevinden.

Geel, klonterig poeder is een teken van een oude aantasting, net als uitvlieggaten in het hout. Tegen de tijd dat je uitvlieggaten ziet, zijn de houtwormen waarschijnlijk al volgroeid tot volwassen kevers en hebben ze het hout verlaten.

Als de houtwormen en kevers het hout hebben verlaten, kun je het hout afdichten met een afdichtmiddel of het hout vervangen (stap 2).

Als er sprake is van een actieve plaag, moet je het hout behandelen met een product op basis van boraat (stap 3) om de larven te doden en de plaag te verwijderen.

Stap 2: Hout vervangen

Als je hout hebt dat eerder is aangetast door houtwormen, kan de structuur van het hout zijn aangetast door gaten en tunnels van de houtwormen. Vervang het hout indien mogelijk. Als er maar één of twee stukken hout zijn aangetast, kan vervangen ook een goedkopere optie zijn dan het hout te behandelen.

Stap 3: Hout behandelen

Het behandelen van hout waarvan je vermoedt dat het is aangetast door houtwormen is de meest effectieve manier om het ongedierte te doden. Onbehandeld hout kan direct worden behandeld, terwijl beits- of verf hout eerst moet worden verwijderd voordat de behandeling effectief kan zijn. Het makkelijkste is om houtworm te laten bestrijden door professionals.

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden