Een kelder waterdicht in Rotterdam kan een hele klus zijn. Je kunt er echter ook voor kiezen om niet je kelder waterdicht te maken, maar het vochtigheidsgehalte te laten dalen met een luchtontvochtiger. Hoe kies je nu een goede luchtontvochtiger voor je kelder? In dit artikel lees je hier meer over.

Houd rekening met de grootte van de ruimte

Bij het kiezen van een goede luchtontvochtiger is een van de belangrijkste punten om op te letten de grootte van de ruimte. Kelders zijn vaak grotere ruimtes en lang niet alle luchtontvochtigers kunnen dit aan. Bepaal daarom eerst van tevoren hoe groot je kelder is en zoek aan de hand daarvan een luchtontvochtiger uit die deze ruimte kan ontvochtigen.

Oud Koopmanshuis, Detail, Kelder Venster, Blauw

Geschikt voor de kelder?

De temperatuur in de kelder is vaak een stuk lager dan in huis. Niet elke luchtontvochtiger werkt goed bij koude temperaturen. Kijk hier dus goed naar voordat je een luchtontvochtiger koopt.

Bouwvakker, Gehoorbeschermer, Gehoorbescherming, Puin

Afvoerslang of reservoir?

Standaard wordt vrijwel elke luchtontvochtiger uitgerust met een reservoir. In veel gevallen is dit ook handiger, omdat we in de meeste kamers niet beschikken over een afvoermogelijkheid. Sommige mensen hebben in de kelder echter wel een afvoerputje of een raam waar de slang doorheen kan. Als jij dit ook hebt, kan het beter zijn om te kiezen voor een luchtontvochtiger met een afvoerslang. Je hoeft dan niet steeds zelf het reservoir te legen.

Recensies

Een luchtontvochtiger kan soms heel goed worden aangeprezen door de leverancier, maar dat betekent nog niet dat het apparaat ook echt kwalitatief goed is. Om te bepalen of een luchtontvochtiger goed werkt en van hoge kwaliteit is, kun je beter de recensies lezen. Hierin lees je de ervaringen van andere klanten met dit apparaat, waardoor je er ook achter komt wat de voor- en nadelen zijn.