Past de trap niet meer bij de rest van het interieur? Als de trap al een tijdje een doorn in het oog is, wordt het tijd om er iets aan te doen. Het hoeft helemaal niet veel tijd en moeite te kosten om de trap een nieuwe look te geven, maar toch wordt het vaak een vergeten klusje in huis. Je kunt de trap een nieuwe look geven door middel van verschillende technieken. Wij geven je een aantal handige tips en tricks. 

Trap opnieuw laten bekleden

Door het opnieuw laten bekleden van de trap creëer je als het ware een geheel nieuwe uitstraling. Door het plaatsen van overzettreden zul je je oude trap niet meer herkennen. Dit zijn namelijk nieuwe treden die over je oude trap worden geplaatst. Er wordt dus niks gesloopt en de nieuwe treden zijn ook nog eens gemaakt van duurzaam materiaal, zodat deze wel 20 jaar meegaan. Je hebt de keuze uit verschillende soorten overzettreden. Houd je van de landelijke stijl? Kies dan voor treden met de houtlook. Heb je een modern interieur? Dan is een betonlook trap misschien wel iets voor jou. 

Ga aan de slag met verf

Dit is misschien wel de makkelijkste techniek om de trap snel een nieuwe look te geven. Ga aan de slag met verf! Het verven van een trap is niet moeilijk, maar het kost wel veel tijd. Houd hier dus rekening mee voordat je zomaar begint. Voordat je aan de slag gaat, moet je de juiste verf in huis hebben. Gebruik een primer en kies voor een slijtvaste verf. Je zult de trap namelijk veel gaan gebruiken en het zou zonde zijn als de verf na een tijdje begint te vervagen. Wist je dat er antislipverf voor de trap bestaat? Deze is kras- en slijtvast en verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. 

Een volledige traprenovatie

Heb je alles al geprobeerd, maar heeft de trap nog steeds niet de uitstraling die je voor ogen had? Of heb je simpelweg geen tijd om zelf met het opknappen aan de slag te gaan? Dan kun je kiezen voor een traprenovatie. Je hebt de kans om de trap van je dromen te realiseren. Er is een groot assortiment beschikbaar met exclusieve kleuren en trapelementen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een open trap te creëren. Ervaren trapmonteurs komen bij je thuis en binnen 24 uur geniet je van een trap die perfect past bij het rest van het huis.