Subsidies dubbelglas

Welke soorten bewerkingsmachines worden het meest gebruikt?

Metaal

Welke soorten bewerkingsmachines worden het meest gebruikt?

Geplaatst op

In de metaalindustrie worden er veel verschillende bewerkingsmachines gebruikt om metaalsoorten, kunststof en andere materialen te bewerken. Hierbij wordt metaal of kunststof selectief verwijderd om de perfecte maat en vorm te creëren. Op die manier zorgt men ervoor dat metaal en kunststof bruikbaar is voor ontelbaar veel producten en bouwwerken. Het bewerken varieert van eenvoudige tot complexe vormen en maten voor verschillende doeluiteinden. Er bestaan verschillende bewerkingsmachines die ze gebruiken bij het bewerken van staal en kunststof.

Computergestuurde bewerkingsmachines

In de afgelopen jaren zijn de bewerkingsmachines langzaamaan geëvolueerd. Zo maken we tegenwoordig gebruik van computergestuurde machines die werken met een enorme precisie. Hierdoor is het tegenwoordig mogelijk om ruw en onbewerkt metaal of kunststof, te bewerken en geschikt te maken voor zeer complexe producten of bouwwerken. De bewerkingsmachines maken gebruik van geavanceerde technieken om metaal en kunststof op maat te snijden, zagen, frasen, lijmen en dergelijke. Er bestaan verschillende soorten computergestuurde machines, ook wel CNC-machines genoemd.

Freesmachine

Een freesmachine is een machine die gebruik maakt van computerbesturingen om verschillende materialen te snijden. Freesmachines kunnen bepaalde projecten van cijfers en letters ontcijferen met het oog op het einddoel om de as op verschillende manieren te verplaatsen. Veel computergestuurde machines maken gebruik van wat bekend staat als G-code – een geïnstitutionaliseerd programmeerdialect dat door de meeste CNC-machines wordt waargenomen.

Draaibank

Een draaibank kan snel exacte sneden maken door gebruik te maken van verschillende snijgereedschappen. Deze bewerkingsmachines zijn zeer succesvol in de precisie die ze bieden, in tegenstelling tot de handbediende draaibank.

Plasmasnijders

Plasmasnijders snijden verschillende metaalsoorten met behulp van een plasmabranding. Deze machine wordt meestal gebruikt om zeer sterke materialen te bewerken, zoals staal.

Lasersnijders

Deze bewerkingsmachines volgen hetzelfde principe als de plasmasnijder. Lasersnijders gebruiken echter een veel minder destructieve kracht dan een plasmasnijder. Lasersnijders zijn vaak goed voor het snijden van hout, kunststof en metaal. Ze hebben elk een andere lasersterkte nodig die geschikt is voor het materiaal.

Elektrische ontladingsmachines

Elektrische ontladingsbewerking, of kortweg EDM, omvat het maken van een bepaalde vorm in een specifiek materiaal door gebruik te maken van elektrische ontladingen.

Gerelateerde berichten

Tools

Sneller en slimmer je project te realiseren

Wanneer we met een project bezig zijn, dan willen we dit natuurlijk zo snel mogelijk en zo efficiënt mogelijk realiseren. In deze blog gaan we je...

Lees meer

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden