Subsidies dubbelglas

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

kunststof vloer

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Geplaatst op

Tegenwoordig wordt er nog wel eens een gietvloer gelegd, maar wat zijn nou echt de voordelen van zo een vloer? In deze blog noemen we 4 voordelen van een gietvloer. De onderwerpen die aanbod komen zijn: waterafstotend, onderhoud en hygiëne, warmte en brand.

Waterafstotend

Je kan een gietvloer makkelijk doortrekken door het hele huis. Het is namelijk een geschikte vloer voor in elke ruimte, zoals in de keuken, slaapkamer en in de badkamer. Doordat een gietvloer volledig waterdicht is kan die makkelijk in de badkamer, op deze manier krijg je ook de mogelijkheid om in op de voer te kunnen douchen.

Onderhoud en hygiëne

Eén van de grotere voordelen van een gietvloer is dat deze goed en makkelijk te onderhouden zijn. Omdat er geen naden in de vloer zitten kan je vuil makkelijk verwijderen. Bij andere vloeren is dit moeilijker. Denk hierbij bij vuil dat zich ophoopt in de voegen van de tegels of parketvloer. Dit maakt het schoonmaken van deze vloeren een stuk moeilijker dan bij een gietvloer. In de keuken komt een gietvloer ook uitstekend van pas, je kan namelijk etensresten en vetspetters gemakkelijk met een vochtig doekje verwijderen.

Warmte

Wanneer je ’s ochtends op moet staan is het natuurlijk vervelend dat je jouw warme deken verruilt met een koude vloer. Met een gietvloer heb je dit probleem niet, dit komt omdat de vloer warm aanvoelt. Als je het nou nog te koud aan vind voelen, kan je de vloer en een vloerverwarming goed combineren.

Brandvertragend

Gietvloeren hebben een aantal onderdelen die er samen voor zorgen dat de vloer brand vertraagd. Dit kan dus extra tijd opleveren wanneer jij je huis uit moet vluchten. Ook geeft dit de brandweer meer tijd om het gebouw te kunnen redden.

Gerelateerde berichten

Een glazen wand voor op kantoor: Transparantie en Stijl Hand in Hand

Een glazen wand voor op kantoor is niet alleen een stijlvolle toevoeging, maar ook een praktische keuze die de werkomgeving transformeert. System...

Lees meer

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden