Subsidies dubbelglas

Wat is een ergonomische bureaustoel en waarom heb je er een nodig?

Wat is een ergonomische bureaustoel en waarom heb je er een nodig?

Geplaatst op

We leven in een wereld waarin we veel zitten. Of het nu thuis is of lange uren op het werk, we brengen enorm veel tijd zittend door. Vaak ga je onderuitgezakt op een stoel zitten en houd je geen rekening met de juiste zithouding. Toch is het erg belangrijk dat je een goede ergonomische bureaustoel hebt en je deze juist instelt. 

Slechte zithouding heeft een negatieve invloed op je lichaam

Slechte zitgewoonten kunnen direct een negatieve invloed hebben op het lichaam. Door een slechte zithouding druk je erg veel kracht uit op je ruggengraat, wat pijn kan veroorzaken in je ruggengraat. Uiteindelijk kan een slechte zithouding ervoor zorgen dat je geen goede doorbloeding meer hebt in het lichaam, dit kan weer leiden tot ziekten zoals diep-veneuze trombose (DVT). 

Wat is een ergonomische stoel? 

Ergonomische stoelen zijn op de markt gekomen om problemen op te lossen, die je krijgt door een slechte zithouding. Een ergonomische stoel is een stoel die geschikt is voor verschillende mensen. Hij heeft verstelbare onderdelen die het maximale comfort tijdens het zitten verhogen. Het doel van de stoel is om de juiste ondersteuning te geven, zodat je een goede houding hebt tijdens het zitten. Door een goede ondersteuning bescherm je je lichaam tegen toekomstige problemen. Je kunt elk onderdeel van de stoel dan ook aanpassen naar jouw lichaam. Let erop dat je de stoel wel op de goede manier instelt. Zo moeten je heupen bijvoorbeeld net iets hoger zitten dan je knieën, zo weet je dat je stoel op de juiste hoogte ingesteld staat. 

Voordelen van een ergonomische stoel

De voordelen op een rijtje:

  • Vermindert rugpijn -> je ruggengraat wordt ondersteund
  • Vermindert de druk op je heupen
  • Vermindert nekproblemen, zoals een stijve nek en schouders
  • Je zit comfortabel -> minder last van botproblemen

Gerelateerde berichten

Een glazen wand voor op kantoor: Transparantie en Stijl Hand in Hand

Een glazen wand voor op kantoor is niet alleen een stijlvolle toevoeging, maar ook een praktische keuze die de werkomgeving transformeert. System...

Lees meer

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden