Subsidies dubbelglas

Waarop letten als u een waterontharder koopt

Waarop letten als u een waterontharder koopt

Geplaatst op

Waterontharders voor thuisgebruik kunnen de levenskwaliteit van mensen verbeteren. Een goed systeem kan een einde maken aan de dagelijkse irritaties aan lichaam en geest die het gevolg zijn van hard water. Dit zijn onder andere droge huid en haar, zeep dat slecht schuimt, vlekken, uitschot, slechte geur, vreemde smaak en de kosten op lange termijn van het vervangen van dure warmwaterapparatuur wanneer deze stuk gaat.

Hoe weet ik of mijn water hard is?

De zekerste manier om te weten wat er in je water zit is het te laten testen, en het is alleen maar logisch om te weten wat je behandelt voor je een waterontharder koopt om het werk te doen. Bouwmarkten verkopen kits om het water te testen en je kan een betrouwbare loodgieter de test laten uitvoeren. U kunt ook altijd bij een de gemeente of het waterbedrijf navragen of er watertests beschikbaar zijn. 

Clear Drinking Glass on Table

Wat zijn de effecten van te hard water?

Miljoenen mensen kiezen voor een waterontharder kopen omdat het niet alleen een einde maakt aan de hoofdpijn in huis, maar ook geld bespaart doordat het de levensduur van uw watergebruikende toestellen verlengt. Het grootste probleem met kalk is dat het zich na verloop van tijd ophoopt en verstoppingen, corrosie en een kortere levensduur van apparaten veroorzaakt. Hoe meer calciumcarbonaat er in het water zit, hoe erger de afzettingen zullen zijn en hoe sneller ze zich ophopen. Zie de waterleidingen van uw watergebruikende apparatuur als kleine slagaders waarin kalk, magnesium, ijzer of andere hardheid zich ophoopt en uiteindelijk de doorgang van het water belemmert of blokkeert.

Een waterontharder lost dit probleem op

Een waterontharder behandelt in wezen het water en verwijdert de hardheid en de mineralen door middel van een ionenuitwisselingsproces en meestal de toevoeging van een vorm van natrium of kalium. De ontharder heeft gewoonlijk een mineraalreservoir met harskorrels en een pekeltank met zout, die samen in één eenheid of in twee afzonderlijke reservoirs kunnen zitten. U kiest of u al het water wilt ontharden of alleen het warme water.

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden