Subsidies dubbelglas

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Geplaatst op

Waarop letten als je een vloer kiest, thuis, op kantoor of in de werkplaats? We hebben het graag gezellig thuis en ook op de werkstek is comfortabiliteit en gebruiksvriendelijkheid geen luxe.  Houten parket, tegelvloeren of vast tapijt, het heeft allemaal zijn charme, maar deze opties vragen nogal wat onderhoud: boenen, tegels en voegen vuilvrij houden, stofzuigen, etc… Een gietvloer wordt in een stuk gelegd en is geheel voegvrij, vergt minimaal onderhoud en is verkrijgbaar in diverse materialen aangepast aan vrijwel elke omgeving, particulier dan wel zakelijk.

Welke gietvloer is passend en functioneel?

Afhankelijk van het gebruik zijn er verschillende gietvloeren te krijgen. Polyurethaan gietvloeren hebben bv een elastisch karakter waardoor barsten of scheuren geen kans krijgen. Epoxy vloeren zijn dan weer bestand tegen chemicaliën en geschikt voor garages en werkplaatsen. Buitenshuis is een UV-bestendige gietvloer aangewezen, terwijl betonnen gietvloeren door hun warme en zachte oppervlak geschikt zijn voor woonhuizen. Voor die laatste bestemming valt ook woonbeton te kiezen wat bijzonder makkelijk in onderhoud is en geheel waterafstotend.

Gietvloeren efficiënt onderhouden

Een ander voordeel van een gietvloer is het gemak in onderhoud. Geen boenwas of speciale tegelzeep, maar een stofzuiger, een dweil en schoon water volstaan voor het gewone onderhoud. Een keer per week stofzuigen en dweilen met koud water is voldoende. Twee keer per jaar schrobben met een waterstofzuiger houdt de vloer in optimale conditie. Gebruik geen agressieve schoonmaakproducten met bijvoorbeeld  ammoniak, die de gietvloer zouden kunnen beschadigen. Een vlek of kruimels zijn met een gewone of een microvezeldoek zo opgeruimd. Wordt de gietvloer meer belast dan anders? Dat kan het geval zijn  in een gezin met opgroeiende kinderen, dan kan een vervanging van de toplaag na vijf jaar wenselijk zijn.

Wat kost mijn gietvloer?

Een gietvloer is altijd maatwerk, hoe groter het oppervlak hoe goedkoper de uiteindelijke prijs zal zijn. Factoren die de prijs beïnvloeden zijn de huidige ondervloer, de egaliteit van de ondergrond en uiteraard de materiaalkeuze. Bekijk de diverse gietvloerprijzen op https://www.gietvloerprijzen.nl/. Gietvloeren zijn er voor ieder budget en een offerte is vrijblijvend te bekomen. 

Gerelateerde berichten

Een glazen wand voor op kantoor: Transparantie en Stijl Hand in Hand

Een glazen wand voor op kantoor is niet alleen een stijlvolle toevoeging, maar ook een praktische keuze die de werkomgeving transformeert. System...

Lees meer

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden