Brandveiligheid

De brandveiligheidsvoorschriften zijn de laatste jaren een stuk strenger geworden, en dit heeft de keuzes van ingenieurs en aannemers zeker beïnvloed. Het materiaal dat gebruikt wordt in systeemplafonds zoals plafondtegels wordt gemaakt van minerale vezels, plastic, tin, composiet van brandwerende houten panelen om aan de brandnormen te voldoen. Deze materialen differentiëren in veiligheidsclassificaties.

Gemakkelijke wijzigingen

Het grootste voordeel van deze plafonds is het gemak waarmee ze kunnen worden aangepast. Ze bieden directe toegang tot het plenum, wat reparaties en onderhoud heel makkelijk maakt. De bedrading en leidingen die achter de traditionele wandplaten of gipsplafonds zijn aangebracht, kunnen omslachtig zijn om toegang te krijgen tot het plenum, maar met verlaagde plafonds is het eenvoudig te demonteren en te monteren en als nodig zijn reparaties of onderhoud ook gemakkelijk uit te voeren.

Gemak van de installatie

Het is heel eenvoudig om een verlaagd plafond te installeren als doe-het-zelf project met wat huishoudelijke apparatuur.

Vocht- en doorzakbestendig

Systeemplafonds zijn bestand tegen schimmel, doorbuiging en bacteriën en deze soort plafond kan ook zonder problemen worden gebruikt in vochtige omgevingen zoals badkamers.

Milieuvriendelijk

De meeste systeemplafonds bestaan uit materialen zoals aluminium, die tot 98% gerecycled zijn; ze zijn dus een goede keuze voor zowel de consument als de industrie. Dit bevordert de duurzaamheid en verbetert de ecologische voetafdruk.

Professioneel uitziend uiterlijk

Het brede assortiment aan verlaagde plafonds dat beschikbaar is, kan in elk interieur passen en het een professionele touch geven; dit is noodzakelijk omdat uw klanten/klanten een kantoor willen zien met een strak en overzichtelijk ontwerp, wat een indicatie geeft van een efficiënte bedrijfscultuur. Ze willen niet dat de luchtcondities, leidingen en andere onoverzichtelijke materialen naar hen staren.

Isolatie met energie-efficiëntie

Het verlagen van het plafond door het installeren van een systeemplafond in het kantoor zorgt voor een uitzonderlijke isolatie, wat op zijn beurt de energiefactuur verlaagt. Bovendien verbeteren dergelijke plafonds de verlichting en geven ze een gevoel van meer ruimte.