Subsidies dubbelglas

Vloer renoveren: welk type vloer kies je?

Gietvloer

Vloer renoveren: welk type vloer kies je?

Geplaatst op

Het renoveren van een vloer is soms een ontmoedigende taak, er zijn veel details waar je op moet letten en zelfs het kleinste foutje kan je flink wat geld kosten. Je maakt je zorgen over de kleurstelling, het ontwerp, het vloerbedekkingsmateriaal dat het meest geschikt is voor jou huis, et cetera. Het eerste ding om te doen is het materiaal overwegen op basis van prijs, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijk. Dit artikel belicht de soorten vloeren die de laatste tijd populair zijn, zoals een gietvloer.

Laminaat

Laminaat is een veelgebruikt synthetisch vloerbedekkingsmateriaal dat hout of steen imiteert. Laminaat tegels bestaan uit drie of vier lagen. De onderste laag is vaak van kunststof en is zeer goed bestand tegen vocht. De middenlaag vormt de hoeksteen van het laminaat en bestaat uit MDF of High-density houtvezel (HDF). De derde laag is de decoratieve laag: die bepaalt het uiterlijk van het laminaat. De vierde laag is een toplaag die extra bescherming biedt. Zo krijgt het laminaat een hogere weerstand tegen slijtage, vlekken en andere beschadigingen. Laminaatvloeren zijn relatief goedkoop en eenvoudig te leggen.

Gietvloer

Gietvloeren worden steeds populairder en worden steeds vaker gekozen als vloer in een woning of appartement. Gietvloeren kennen vele voordelen:

  • Watervast
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Vloerverwarming mogelijk
  • Voelt zacht aan
  • Geluiddempend
  • Brandvertragend

Houten vloeren

Echt massief houten vloeren worden van oudsher gebruikt als vloermateriaal. Hardhouten vloeren zijn niet goedkoop, maar ze voegen wel veel waarde toe aan de woning. Zowel qua uiterlijk als geld. Houten vloeren kunnen tientallen jaren meegaan.

Vinylvloeren

Vinyl is een kunstmatig vloermateriaal dat zeer veerkrachtig en economisch is. Vinyl wordt vervaardigd met behulp van vinyl, vilt en kleurstoffen. Vinylvloeren worden geleverd in vellen of als tegels. Vinyltegels zijn populair als vloermateriaal voor woningen, omdat ze eruit zien als keramische tegels of houten vloeren, maar zijn goedkoper en gemakkelijker te installeren. Vinyl tegels zijn ook gemakkelijker te vervangen. Vinylvloeren zijn duurzamer, waterbestendig en gemakkelijker te installeren in vergelijking met vinyltegels.

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden