Subsidies dubbelglas

Verwarming, energie en een waterontharder

Verwarming, energie en een waterontharder

Geplaatst op

Veel mensen zijn nog niet op de hoogte van de functionaliteit en nuttigheid van een waterontharder. In deze blog willen we je graag meer vertellen over dit apparaat. Het is namelijk mogelijk om te zorgen dat de kalkaanslag geen kans krijgt in je woning. Dit heeft verschillende voordelen, waaronder voor het milieu. Lees snel verder om te ontdekken hoe jij kunt profiteren van een waterontharder bij je thuis.

Wat is een waterontharder?

Er zijn verschillende waterontharders waaruit je kunt kiezen. Wij raden je aan om te gaan voor een fysische waterontharder. Dit is een apparaat dat ofwel werkt met magnetische straling of met bepaalde kristallen. We zijn op de hoogte van de goede werkzaamheid van het eerste type. 

Dit apparaat zorgt er voor dat magnesium en calcium in het water zich niet hechten aan de wanden van de leidingen in je woning. Ook het water dat uit de leiding komt en in je koffiezetapparaat gaat, draagt het calcium en magnesium met zich mee. Zonder waterontharder hecht het zich wel aan de leidingen en aan de binnenkant van je koffiezetapparaat. Je kent vast wel de waterkoker waar kalk in zit, dit zit dus ook in de leidingen en in je koffiezetapparaat wanneer je geen waterontharder hebt. Je ziet dat het heel belangrijk is om zo’n apparaat te hebben.

De waterontharder en ecologisch wonen

Het is mogelijk om veel ecologischer te wonen wanneer je een waterontharder op de hoofdkraan hebt aangesloten. Je verwarmingselementen zijn gevuld met water dat verwarmd is, waardoor ook de rest van de kamer warm wordt. Wanneer er kalk in zit, gaat de verwarming veel minder goed presteren, wat er weer voor zorgt dat er meer energie gebruikt wordt. Door te zorgen dat er geen kalkafzettingen en verstoppingen plaatsvinden in de verwarmingselementen en cv-ketel, is het mogelijk om een installatie te hebben die goed presteert en milieuvriendelijk is. Meer weten over een waterontharder? Neem dan een kijkje op wateronthardervergelijker.com. De experts daar kunnen je alles vertellen over de functionaliteit en het voordeel voor jou.

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden