Een verbouwing aan een woning, en meer specifiek aan de keuken, kan worden gesubsidieerd door de overheid. Het klinkt als een sprookje, maar dit is zeker niet het geval. De overheid heeft er namelijk belang bij. Het gaat dan met name om aanpassingen aan de woning waarbij er ingezet wordt op een meer milieuvriendelijke inrichting van de keuken. In deze blog vertellen we je er meer over. 

Aanpassingen keuken: goed voor het milieu

Het is voor de overheid heel belangrijk dat de inwoners van Nederland zo milieuvriendelijk mogelijk leven. Ze heeft namelijk verschillende akkoorden ondertekend waarin Nederland zich committeert aan verschillende klimaatdoelstellingen. Dit is een van de redenen waarom ze subsidie geeft op sommige aanpassingen aan de woning / keuken die ecologischer leven mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van dubbele of driedubbele beglazing. Ook het isoleren van de buitenmuren door een gedegen muurisolatie is een project waar de overheid de nodige euro’s aan bij kan dragen. 

Andere dingen die je kunt doen

Wanneer je een wat oudere cv-ketel hebt, is het mogelijk om een nieuwe te laten plaatsen. Op deze manier zal je verwarmingssysteem beter presteren en minder energie verbruiken. Daarnaast is het mogelijk om een waterontharder te plaatsen. Dit is een relatief klein apparaat dat je aansluit op de hoofdwaterkraan. Dit apparaat zorgt ervoor dat calcium en magnesium niet hechten aan de leidingen van je huis. Dus ook niet in de cv-ketel en verwarmingselementen. Dit scheelt een heleboel energie, dat ga je merken op de maandelijkse afrekening. Meer weten over een waterontharder? Neem dan een kijkje op waterontharder4u.nl