Subsidies dubbelglas

Kies voor epoxy vloeren in je bedrijf

Kies voor epoxy vloeren in je bedrijf

Geplaatst op

De kans bestaat dat je nog niet vaak van een epoxy vloer hebt gehoord. Dit is een soort vloer die in privé woningen niet veel wordt gebruikt. In de bedrijfswereld komen epoxy vloeren iets vaker voor. Het heeft namelijk heel wat voordelen.

Wat is een epoxy vloer?

Een epoxy vloer is een vloer waarvan het hoofdbestanddeel een vloeistof is. Doordat er een chemische reactie ontstaat wanneer de vloeistof in contact komt met een andere stof, wordt de vloer hard. Een epoxy vloer wordt boven een draagvloer geplaatst en is zelfs harder dan beton.  

De plaatsing gebeurt in verschillende stappen waarbij meerdere lagen worden geplaatst. In eerste instantie moet de ondervloer gereinigd worden. Kleine beschadigingen moeten ook hersteld worden zodat de vloer volledig glad is. Daarna moet er een eerste laag aangebracht worden. Dit valt te vergelijken met een primerlaag wanneer je gaat schilderen. De laatste laag die wordt aangebracht is de epoxy vloer. Hou er rekening mee dat het enkele dagen duurt voordat de vloer volledig droog is.

Voordelen

Een van de grootste voordelen van een epoxy vloer is de onderhoudsvriendelijkheid en de slijtagebestendigheid. Het is heel eenvoudig schoon te maken met water en een kuisproduct. De vloer is ook waterdicht, dus zuren en chemicaliën kunnen niet in de vloer dringen. Daarnaast is de vloer ook antislip, je hoeft dus geen schrik te hebben om uit te glijden.

Nadelen

Doordat de vloeren hard zijn, hoor je het wanneer iemand over de vloer wandelt. Voornamelijk schoenen met een hak zijn duidelijk hoorbaar. In een kantoorruimte kan dit als storend ervaren worden. Bovendien is epoxy erg gevoelig voor scheurvorming en krassen. Daarom kan het interessant zijn om een extra toplaag te laten plaatsen die de vloer krasbestendigheid maakt.

Gerelateerde berichten

Een glazen wand voor op kantoor: Transparantie en Stijl Hand in Hand

Een glazen wand voor op kantoor is niet alleen een stijlvolle toevoeging, maar ook een praktische keuze die de werkomgeving transformeert. System...

Lees meer

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden