Subsidies dubbelglas

Je huis opknappen? Houd met deze zaken rekening!

Je huis opknappen? Houd met deze zaken rekening!

Geplaatst op

Ben je toe aan verandering in de stijl van je woning? Wil je het interieur vernieuwen, of zoek je naar opties om je woning duurzamer te maken? Er is vaak meer mogelijk dan je op voorhand wellicht verwacht. Wist je bijvoorbeeld dat veel gemeentes een subsidie aanbieden voor verduurzamende verbouwingen in huis? Het maakt het heel aantrekkelijk om onder meer zonnepanelen op het dak van je woning te plaatsen. Niet alleen kun je hier een subsidie voor aanvragen, ook zorg je voor een reductie van je energieverbruik. Deze besparing helpt je de investering in andere vernieuwingen aan je woning terug te verdienen. Voor welke aanpassingen aan je woning kies jij? 

Verduurzamen van je woning met subsidies 

Eerder werd al beschreven dat er onder meer subsidies aangeboden worden voor verduurzamende verbouwingen. Het laten plaatsen van zonnepanelen op het dak van je huis kan hier een voorbeeld van zijn. Er zijn echter meer opties! Denk bijvoorbeeld ook aan het vernieuwen van de ruiten in huis. Je kunt het enkel glas vervangen voor dubbel glas. Net als bij het gebruik van zonnepanelen zorgt dit voor een reductie van je energieverbruik. Op de website van je gemeente vind je vaak meer informatie over de subsidies die voor deze veranderingen worden aangeboden. 

Verbeter de beveiliging van je woning 

Naast het verduurzamen van een huis kan ook het verbeteren van je inbraakbeveiliging slim zijn. Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van sloten op ramen en deuren. Concreet betekent het nemen van maatregelen tegen inbraak in dit geval het plaatsen van sloten met een hoge SKG-rating. Onder een hoge SKG-rating verstaan we een score van minimaal twee of drie sterren. Gebruik deze sloten niet alleen op de voor- en achterdeur van je huis. Voorzie ook je ramen van stevige sloten om inbrekers buiten je woning te houden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden