Subsidies dubbelglas

Hoe werkt een afstandsmeter?

Hoe werkt een afstandsmeter?

Geplaatst op

Ga je binnenkort verbouwen? Dit kun je laten doen door professionals, maar als je een handige harry bent, kun je het klusje ook zelf klaren. Bij een verbouwing heb je verschillende materialen en gereedschap nodig. Een afstandsmeter is ideaal voor het meten van een lijn. Als je de afstand gaat meten met een rollijn is de kans groter op meetfouten. Je zult je namelijk in allerlei bochten moeten wringen om de juiste afstand op te meten. Wil je geen risico lopen? Wij vertellen je hoe een afstandsmeter werkt. 

Soorten afstandsmeters

Met een afstandsmeter meet je eenvoudig en snel een bepaalde ruimte op zonder meetfouten. Er zijn verschillende varianten die je kunt aanschaffen voor je klus. 

  • Ultrasone afstandsmeter

Een ultrasone meter zend een signaal naar het te meten punt. Op deze manier wordt het signaal gereflecteerd en naar de meterkast teruggestuurd. Als het signaal terug kaatst, wordt er berekend hoe lang het signaal hierover gedaan heeft. Vervolgens wordt de afstand berekend.

  • Laserafstandsmeter

Een laserafstandsmeter, de naam zegt het eigenlijk al, stuurt een laser naar het te meten punt. De meter berekend vervolgens de afstand door de terugkaatsing van de reflectie. Deze afstandmeter is minder gevoelig voor invloeden van buitenaf dan de ultrasone variant. 

Verschillende functies

Afstandsmeters komen in allerlei soorten en maten. Wist je dat je er meer mee kan doen dan alleen de afstand meten? Het apparaat heeft namelijk meerdere functies en kan in verschillende toepassingen worden gebruikt. Je kunt er een afstand mee meten van ongeveer 15 tot 300 meter en daarnaast bepaal je er gemakkelijk de oppervlakte mee. Je hoeft niet meer aan de slag met een rekenmachine, het apparaat rekent het allemaal voor je uit. Ideaal voor het aanschaffen van verf of laminaat. De nieuwste afstandsmeters beschikken ook nog eens over Bluetooth, zodat gegevens direct naar je smartphone kunnen worden gestuurd. 

Waar gebruik ik een afstandsmeter voor?

Nu je een beetje weet wat voor soorten afstandsmeters er zijn en hoe je deze kunt gebruiken, zullen we je vertellen voor welke klussen het apparaat heel goed van pas komt. Een afstandsmeter is ideaal voor bij het klussen of verbouwen. Het voorkomt meetfouten en scheelt je heel wat tijd en moeite. Je kunt eenvoudig en snel hoogtes en breedtes bepalen. Dit kan van pas komen bij het aanschaffen van nieuwe meubels of het in laten bouwen van een kast of iets dergelijks. Een afstandsmeter is een ideaal hulpmiddel als je niet de hele tijd in de weer wilt zijn met een rollijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden