Subsidies dubbelglas

Hoe verlaagt een gietvloer mijn energiekosten?

Hoe verlaagt een gietvloer mijn energiekosten?

Geplaatst op

Iedereen wil natuurlijk minder energie verbruiken en zo kosten besparen aan het einde van de maand. Dat is heel goed mogelijk wanneer je de juiste middelen inzet om dit doel te bereiken. In deze tekst nemen we met je door hoe een gietvloer je energiekosten kan verlagen. Wanneer je deze tekst uit hebt, dan raden we je aan om ook ons andere teksten door te nemen om zo nog meer informatie te krijgen over hoe je energie kan besparen thuis.

De gietvloer en energiebesparing

Oude verwarmingssystemen verwarmen op een bepaalde manier die niet altijd rendabel is in vergelijking met moderne systemen. Natuurlijk is dit ook wel een beetje een oneerlijke vergelijking, omdat oudere technologie gebaseerd is op oudere principes en kennis. Maar nu we dit dus weten, is het erg slim om er een verandering in aan te brengen wanneer de mogelijkheid zich aandient. Wanneer je een nieuwe woning betrekt of je oude een flinke renovatie geeft, dan is het de hoogste tijd om je verwarmingssysteem een flinke update te geven. We raden je aan om te gaan voor een vloerverwarming. Deze verwarmt de woning op een heel efficiënte manier waardoor je veel minder hoefde stoken om een prima temperatuur in je woning te krijgen. De gietvloer isoleert enerzijds en laat anderzijds de warmte van de verwarming goed door. Daarbij scheurt hij niet zoals een betonvloer dat wel doet. Bij https://www.epoxywinkel.nl/ weten ze maar al te goed wat de verschillende mogelijkheden voor jouw situatie zijn. Neem daarom snel contact met ze op. 

Isolatiemogelijkheden voor je woning 

Er zijn verschillende mogelijkheden om je woning op een goede manier te isoleren. Denk daarbij aan: dubbele of driedubbele glas, spouwmuurisolatie, vloer en plafondisolatie. Wanneer je in de zomer gebruik maakt van een airco, dan zul je zien dat het energieverbruik naar beneden gaat wanneer je goede isolatie hebt in je woning. Hetzelfde geld voor een vloerverwarming en isolatie. In ouderenwoningen kan de isolatie soms niet op orde zijn. Daarom is het slim om een bedrijf er na te laten kijken of alles wel op orde is. Uiteindelijk ga je dan veel besparen en zul je veel groener kunnen leven. Je ecologische voetafdruk wordt gewoon een stuk kleiner.

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden