Subsidies dubbelglas

Hoe ondernemers kunnen besparen op hun energieverbruik

Hoe ondernemers kunnen besparen op hun energieverbruik

Geplaatst op

Een ondernemer maakt doorgaans meer gebruik van energie dan een doorsnee particulier. Zeker wanneer het een zaak betreft waarbij diverse professionele keukenapparatuur dagelijks gebruikt wordt. Je wilt vanzelfsprekend de beste kwaliteit voor je restaurant of lunchroom. In deze blog nemen we met je door wat je kunt doen om energie te besparen. 

Isoleer je zaak goed

Of je nu een restaurant hebt of een kantoor: isoleer je zaak goed. Deze isolatie biedt je ook de mogelijkheid om een subsidieaanvraag te doen. De overheid heeft er namelijk baat bij dat jij zo ecologisch mogelijk onderneemt. Je mag in 2020 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Welke bedrijfsmiddelen gesubsidieerd worden? Dat vind je terug in de Energielijst 2020. 

Hoe kan keukenapparatuur minder energie verbruiken?

Het is gemakkelijk om apparatuur in de keuken te gebruiken met veel minder energieverbruik. Er zijn een aantal manieren daarvoor. De eerste is door apparatuur uit te schakelen die niet gebruikt wordt. Daarnaast kun je sommige apparatuur in de nacht voor langere tijd afsluiten. Verder raden we je aan om een waterontharder aan te schaffen. Dit is namelijk een apparaat dat erg klein is en ervoor zorgt dat keukenapparatuur niet na verloop van tijd meer energie gaat verbruiken door de kalkaanslag die erin is gaan zitten. Wil je meer weten over de functionaliteit van een waterontharder en hoe je die aan moet sluiten? Neem dan contact op met ikwilvanmijnkalkaf.nl.

Kies apparatuur met een hoog energielabel  

Apparaten, lampen of woningen die in Europa verkocht of geproduceerd worden, krijgen standaard een energielabel. De verschillende labels lopen meestal van A tot G, waarbij A de hoogste energiezuinigheid aangeeft. In sommige gevallen kan het nog zuiniger, dan lopen de toplabels van A tot A++++. Dus hoe hoger het label, hoe minder energie een apparaat vraagt om te kunnen functioneren. Voor ondernemers is het belangrijk om, indien mogelijk, te kiezen voor een apparaat met een hoog energielabel. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden