Subsidies dubbelglas

Hoe maak ik een ecologische badkamer?

Hoe maak ik een ecologische badkamer?

Geplaatst op

In onze tijd is er heel veel aandacht voor ecologisch en duurzaam bouwen en inrichten van onze woningen. Dat is natuurlijk erg goed, want het milieu heeft jarenlang aan het kortste einde getrokken wat dit betreft. Vandaag gaan we in deze blog met je doornemen hoe je een ecologische badkamer kunt inrichten en dit natuurlijk ook een beetje op een comfortabele manier. Wil je meer weten over hoe jouw badkamer het beste verbouwd kan worden, dan raden we je aan om eens te kijken op https://www.tonscholten.nl/. Dit zijn de badkamer experts die jouw badkamer naar een hoger niveau kunnen tillen.

Ecologische ideeën voor de badkamer 

Er zijn zoveel dingen die je kunt doen om je badkamer ecologisch te maken, dat het eigenlijk een beetje teveel is om het hier allemaal op te noemen. We hebben wel de meest interessante voor je gevonden, denk aan:

  • Kies een vloer van linoleum. En dan het type dat gemaakt is van harsen of lijnolie. Dit is een prima alternatief voor vinyl van kunststof op vloer.
  • Wanneer je doucht of de badkamer schoonmaakt, zorg er dan voor dat je dit altijd doet met milieuvriendelijke middelen en verzorgingsproducten.
  • Zorg voor een goede ventilatie, zodat schimmels in de badkamer geen kans krijgen. 
  • Er bestaat een zogenaamd grijswatersysteem waarbij je douchewater kunt gebruiken om de wc door te spoelen. Eigenlijk ook best wel gek dat wij er nu drinkwater voor gebruiken.
  • Je kunt een waterbesparende douchekop nemen, dat scheelt natuurlijk water alleen in verder gevallen is de waterdruk dan te licht waardoor de waterstraal niet zo sterk wordt. Dat is dus even een afweging die je zelf moet maken.

Constructie van de badkamer 

Natuurlijk is het ook mogelijk om qua binnenarchitectuur veel te doen om de badkamer ecologisch te maken. Denk bijvoorbeeld aan de constructie van de badkamer, waarbij je dan gebruik maakt van ecologische bouwmaterialen. Zo is het mogelijk om hout aan te schaffen dat op een duurzame manier verkregen is. We raden je aan om zo weinig mogelijk plastic te gebruiken of een milieuvriendelijke variant hiervan te gebruiken. 

De verfsoorten die je gebruikt in de badkamer zijn beter gebaseerd op water. En natuurlijk moeten ze niet giftig zijn. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden