Subsidies dubbelglas

Hoe kies ik de juiste kozijnen voor mijn woning?

Hoe kies ik de juiste kozijnen voor mijn woning?

Geplaatst op

Zijn jouw huidige kozijnen aan vervanging toe? Als je nieuwe kozijnen gaat aanschaffen, kun je kiezen uit een aantal verschillende soorten. Kies je voor hout, kunststof of aluminium? Elke materiaalsoort brengt weer andere eigenschappen met zich mee. Het is dan ook belangrijk dat je je van tevoren goed verdiept in het materiaal en de plussen en minnen met elkaar vergelijkt. Houd rekening met het onderhoud, maar ook mag het uiterlijk niet vergeten worden. 

Verschillende soorten kozijnen

Vroeger waren alle kozijnen gemaakt van hout, maar tegenwoordig is het heel normaal om kunststoffen kozijnen te plaatsen. Elke materiaalsoort heeft zo zijn voor- en nadelen.

  • Hout

Houten kozijnen zijn gemakkelijk overschilderbaar en zorgen ervoor dat je ramen beter geïsoleerd worden. Je zult alleen rekening moeten houden met regelmatig onderhoud. 

  • Kunststof

Tegenwoordig is kunststof een populair materiaal bij het kiezen van kozijnen. Kunststof kozijnen hebben namelijk helemaal geen onderhoud nodig. Het is duurzaam en je hoeft je geen zorgen te maken over houtrot. 

  • Aluminium

Aluminium kozijnen zijn minder bekend, maar kunnen alsnog een goede optie zijn. Aluminium is gemakkelijk in de onderhoud en neemt geen vocht op. Daarnaast is het een duurzaam materiaal, maar je moet rekening houden met een grondige reiniging om de paar jaar. 

Het onderhoud

Als je nieuwe kozijnen gaat aanschaffen, is de belangrijkste factor het onderhoud van het materiaal. Je wilt natuurlijk dat de kozijnen lang meegaan en niet te veel onderhoud vergen. Als je voor hout kiest, moet je echter rekening houden met schilderbeurten. Na een aantal jaren zal de verf namelijk gaan afbladderen en moet je deze opnieuw verven. Het is weliswaar goedkoper dan kunststof of aluminium, maar deze materialen hebben bijna geen onderhoud nodig. Aluminium heeft echter, zoals we net al zeiden, om de paar jaar een grote schoonmaakbeurt nodig. Hierbij moet je denken aan het diep reinigen van de kozijnen en het opnieuw stellen. 

De uitstraling

Bij het kiezen van kunststof kozijnen in Enschede of een andere plaats wordt er veelal rekening gehouden met het onderhoud en de isolatiewaarde. Je zult ook moeten kijken naar de uitstraling van het materiaal. Zo heeft hout een klassieke uitstraling en wordt dan ook vaak bij oudere woningen gebruikt. Kunststof kozijnen in Apeldoorn zijn leverbaar in veel verschillende kleuren. Zo kun je helemaal zelf kiezen welke kleur het beste bij jouw woning past. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden