Subsidies dubbelglas

Hoe kan ik groener ondernemen?

groen ondernemen

Hoe kan ik groener ondernemen?

Geplaatst op

Het is een vraag die veel ondernemers zich stellen: hoe kan ik groene ondernemen, daarom hebben we deze blog geschreven om je een aantal tips te geven. Lees snel met ons mee over groene manieren van ondernemen. Je klanten en je medewerkers plus je portemonnee zullen er zeker blij van worden. Laat je inspireren

Klimaat

Ondernemen begint bij je personeel, als dat niet goed kan werken zal het niks worden. Natuurlijk is het dan belangrijk om een goed klimaat op de werkvloer te hebben en daarvoor zijn een aantal dingen bedacht die je kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan verticale tuinen, maar denk ook goeie luchtfilters en zuiveringsinstallatie zijn belangrijk. Daarbij is het noodzakelijk om alle energie die je gebruikt op een groene wijze te laten opwerken, daarvoor zijn diverse contracten, ook zakelijk, beschikbaar. Kies daarbij ook voor dubbelglas, zo blijft de warmte beter in je pand, warmt de zon je interieur op en hoef je minder te stoken.

Gezond voedsel

Gezondere medewerkers maken een gezond bedrijf. Het is daarom ook belangrijk om ze gezond, biologisch voedsel te geven, zoals komkommer, tomaten, sla, maar ook vruchten als sinaasappels, bananen en appels. Door gezonde snacks aan te bieden, zullen je medewerkers langer gezond zijn en ook veel fijner naar hun werk gaan. Daarbij zullen ze productiever zijn. Natuurlijk wordt het ziekteverzuim met al deze groene initiatieven een stuk lager. 

Beweging

Bij zittend werk vooral, is het essentieel dat medewerkers genoeg bewegen. Wanneer ze tijdens hun werk niet voldoende lopen of kunnen staan, dan ontstane problemen. Daarom is het belangrijk dat er een sportvoorziening gerealiseerd wordt. Het kan zijn dat deze in het bedrijf zelf is, of dat je bedrijf zorgt voor een regeling op dit gebied met een sportschool. Bijvoorbeeld een korting aanbieden op de contributie voor de sportschool in combinatie met een loonverhoging als je aan sport doet. Ook medewerkers een geldbedrag aanbieden als ze stoppen met roken en dit een jaar volhouden. Dit is een optie om je medewerkers groener te laten werken.

Vervuiling tegengaan

Door gebruik te maken van milieuvriendelijke materialen, ook wel eco friendly packaging genoemd. En digitale documenten gebruiken in plaats van papieren documenten. Zo maak je het voor jezelf mogelijk om groener te ondernemen. Op deze manier ga je ook vervuiling tegen, die bijvoorbeeld met plastic bekertjes enorm is. Ga maar eens na wat er allemaal aan rotzooi per jaar verzameld wordt op deze manier. De oude manier is niet meer van deze tijd en moet zo snel mogelijk vervangen worden. Het groene denken neemt het over. We hebben je met deze blog een aantal tips gegeven waarmee je dat laatste kunt doen. Veel succes met de implementatie van deze groene tips en we hopen je snel weer terug te zien op ons forum. Stay inspirered!

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden