Subsidies dubbelglas

Hoe creëer ik een ecologisch verantwoorde woning?

Hoe creëer ik een ecologisch verantwoorde woning?

Geplaatst op

In onze tijd is het erg belangrijk om zo ecologisch mogelijk te leven. Niet alleen omdat het voor mensen zelf een stuk gezonder is, maar ook omdat er allerlei negatieve effecten van een niet-ecologische leefstijl op het klimaat drukken. Veel onderzoeken wijzen uit dat het klimaat verandert en dat de temperatuur op aarde steeds hoger wordt. Dit zal allerlei negatieve effecten met zich meebrengen. Zelf de juiste stappen nemen om ecologischer te leven is steeds belangrijker geworden. In deze tekst willen we je graag een aantal zaken noemen waarmee het mogelijk wordt om ecologischer te leven in je eigen woning.

Zorg voor goede isolatie in je huis

In de jaren zeventig was er in Nederland, en in andere landen in de wereld, een oliecrisis waardoor het urgent werd voor een goede isolatie van gebouwen te zorgen. In die tijd zijn er heel veel woningen in Nederland geïsoleerd. Helaas zijn toen niet alle woningen geïsoleerd en ook zijn er na die tijd nog woningen gebouwd die niet voldoen aan de moderne eisen als het gaat over isolatie. Daarom is het voor woningbezitters in vele gevallen nog mogelijk om hun woning beter te laten isoleren.

Kies voor dubbel glas

Het voordeel van dubbel glas is dat warmte niet zo gemakkelijk via de ruiten naar buiten kan, of dat de kou niet zo snel binnenkomt via de ramen. Dubbel glas heeft namelijk, zoals de naam al doet raden, twee glasplaten. Het gaat met name om de isolerende luchtlaag tussen de glasplaten die voor de juiste isolatie zorgt.

Andere soorten isolatie

Verdere soorten isolatie die je zeker in een huis kunt realiseren zijn: spouwmuur-, vloer- en plafondisolatie. Wanneer je deze isolatievormen gerealiseerd hebt, kun je veel gemakkelijker de temperatuur in een woning controleren. Zo zal warmte niet zo snel ontsnappen uit je woning en ook kou komt niet gemakkelijk binnen. Een airco of verwarming hoeft dan niet zo hard te werken. Dit scheelt in het energieverbruik en de CO2-uitstoot.

Warmtepomp en zonnepanelen

Twee technische ondersteuningen erbij en de meer ecologische leefstijl is helemaal compleet (soort van): met een warmtepomp en zonnepanelen win je veel duurzame energie. Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving rond het huis en uit de grond. Op deze manier kun je bijzonder besparen op het gebruik van fossiele brandstoffen als gas. Met zonnepanelen wordt het mogelijk om energie op te wekken, bijvoorbeeld de nodige elektriciteit voor dagelijks gebruik van elektrische apparaten. Met de juiste panelen, een goede plaatsing en een x-aantal zonuren, is het mogelijk om in een groot deel van de energiebehoefte te voorzien.

Wil je meer weten over moderne lifestyle en design? Check dan de volgende sites: https://www.blogbosses.nl/, https://www.tenderdesign.nl/ en https://www.nieuwlevenvooroudegebouwen.nl/. Je gaat er allerlei interessante artikelen vinden!

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden