Speciale eetkamerstoelen kopen is erg leuk om sfeer te maken in je designwoonkamer, maar wanneer je kiest voor ecologische stoelen dan draag je ook een steentje bij. Dus goede isolatie en een bewuste keuze voor de producten die je aanschaft vormt samen een complete ecologische leefstijl. Wanneer mijn verschillende tips met je door zodat jij het voor elkaar kunnen krijgen.

Koop ecologische meubels

Het is makkelijk om snel meubels te kopen en eigenlijk niet na te denken over de ecologische gevolgen. De industrie maakt het ook wel een beetje zo natuurlijk is het veel beter om een beetje kritisch te kijken naar wat je eigenlijk doet als het gaat over consumeren. Zo is het ook met meubels, er bestaan meubels met een keurmerk zodat je zeker weet dat je ecologische meubels koopt. Bijvoorbeeld meubels waar hout voor gebruikt is dat op een duurzame manier gekapt is. Dus kappen, maar ook planten.

Zorg voor gedegen isolatie thuis 

Wanneer in een huis geen goede isolatie zit, dan heb je te maken met veel warmteverlies en dit staat gelijk aan energieverlies omdat natuurlijk energie nodig is om de warmte op te wekken. De verwarming draait overuren, maar het blijft toch keel en koud in huis. Dat is ook niet verwonderlijk, want de warmte gaat gewoon door de muren heen naar buiten toe. Je kunt met behulp van goede spouwmuurisolatie en dubbel glas zorgen voor warmtebehoud en zo ecologisch omgaan met de energiebronnen.

Conclusie 

Wanneer mensen denken dat het milieu, en alle veranderingen die daarin plaatsvinden, een ver van hun bed show is, in deze blog hebben we laten zien dat je sowieso al twee dingen kunt doen als het gaat over ecologisch leven: bewust consumeren en zorgen dat je bewust omgaat met energie. Volg ook onze andere blogs om geïnspireerd te raken en de nodige informatie te vergaren over hoe je ecologisch kunt wonen en leven.