Subsidies dubbelglas

Het schoonmaken en onderhouden van marmer

Het schoonmaken en onderhouden van marmer

Geplaatst op

Marmer is al een tijdje een trend in woonland en we snappen wel waarom. Het materiaal straalt niet alleen luxe uit, maar kan ook nog eens makkelijk gecombineerd worden in het interieur. De trend kan op verschillende manieren worden toegepast. Zo is voor de één een marmeren tafeltje al genoeg, maar de ander past het het liefst toe in de gehele woning. In dit artikel geven we je tips en tricks over het schoonmaken en onderhouden van marmer. 

Marmer in de keuken of op de vloer

Voordat je zomaar gaat schoonmaken, moet je rekening houden met de toepassing van marmer. Er bestaat namelijk verschil tussen het schoonmaken van een marmeren tafeltje en een gehele keuken bekleed met marmer. Voor elke toepassing zijn er andere schoonmaakmiddelen verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een speciale vloerreiniger bestellen om vlekken te verwijderen van de marmeren vloer. Belangrijk is dat je de juiste variant gebruikt, anders kun je de vloer beschadigen. Op elk schoonmaakmiddel staat vermeld hoe deze werkt en voor welke toepassing het geschikt is. Twijfel je over het gebruik van een product? Neem altijd het zekere voor het onzekere en gebruik het product niet.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Naast vloerreinigers zijn er nog andere schoonmaakmiddelen die speciaal zijn gemaakt voor marmer of natuursteen. Of je nu op zoek bent naar onderhoudsreiniger, een polijstset of -was, alles is speciaal verkrijgbaar voor marmer. Ga dus zeker niet aan de slag met andere reinigingsmiddelen die niet geschikt zijn voor marmer. Wij raden HKM verzorgingsproducten aan voor het schoonmaken van marmer. HKM biedt alle producten die je nodig hebt voor het reinigen van een marmeren vloer of keukenblad. Bij elk product wordt precies beschreven op welke manier je het moet gebruiken. 

Voorkomen is beter dan genezen

Naast het schoonmaken van marmer is regelmatig onderhoud erg belangrijk. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van de natuursteen. Om je marmeren vloer of blad te beschermen kun je speciale beschermmiddelen kopen, maar er zijn ook andere manieren die je kunt toepassen. Leg bijvoorbeeld onderzetters neer op de marmeren tafel en gebruik een tafelkleed of loper als je gaat eten. Dit zijn simpele aanpassingen die je makkelijk kunt toepassen. Voorkomen is beter dan genezen en het zou zonde zijn als er een beschadiging of kras op het marmet komt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden