Subsidies dubbelglas

Energiebesparing en kalkaanslag

Energiebesparing en kalkaanslag

Geplaatst op

Kalkaanslag is een vervelend verschijnsel dat gelukkig verholpen kan worden met de juiste maatregelen. We nemen in deze blog met je door wat deze maatregelen zijn en hoe je daarvan kunt profiteren. Lees snel verder om het te ontdekken. Als je daarna nog tijd hebt, lees dan ook onze andere blogs, zo ben je altijd op de hoogte als het gaat over energiebesparing en tips voor de inrichting van je woning.

Voorkomen van kalkaanslag

Het is mogelijk om kalkaanslag in huis te voorkomen. Veel mensen hebben er last van en het hoeft eigenlijk niet. Dat is zonde. Gelukkig is er een oplossing voor. Namelijk een natuurvriendelijke manier om kalkaanslag te verwijderen, namelijk met azijn of citroen opgelost in water. Dit is een natuurlijk schoonmaakmiddel waarmee ook bijvoorbeeld schimmel verwijderd kan worden van het plafond in de douche. Veel beter dan al die chemische middelen die je niet goed zijn voor het milieu.

Waterontharder

Het is mogelijk om kalkaanslag te voorkomen, dit is dus veel beter dan dat je moet staan poetsen. Door een waterontharder aan te schaffen kun je kalk in het water houden en het zo bewerken dat de mineralen zich niet afzetten tegen de leidingen van je woning. Ook de verschillende keukenapparatuur is erg blij met een waterontharder, want daar krijg je dan ook geen kalkaanslag in.

Energiebesparing door een waterontharder

Wanneer kalkaanslag zich hecht aan de leidingen van apparatuur, zoals het koffiezetapparaat, vaatwasser en wasmachine. Dan gaan deze apparaten na verloop van tijd meer energie verbruiken. Dit heeft als gevolg dat je stroomverbruik en rekening omhoog gaan. Hoe meer energie je gebruikt, opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen, des te slechter het is voor het milieu. Wanneer je dus begaan bent het milieu en ecologischer zou willen wonen, dan raden we je aan om zeker een waterontharder aan te schaffen. Bij antikalk.com weten ze je hier meer over te vertellen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden