Subsidies dubbelglas

Dit moet je weten voordat je begint met een verbouwing

Dit moet je weten voordat je begint met een verbouwing

Geplaatst op

We kennen allemaal de horrorverhalen over verbouwingen en willen natuurlijk niet dat het er bij ons zo aan toe gaat. Het klinkt misschien heel cliché, maar een goede voorbereiding is echt het halve werk. Als je je goed voorbereidt op de verbouwing is de kans dat er iets fout gaat veel kleiner. Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je begint met de grote klus. Zo moet je bepaalde vergunningen aanvragen en komt er meer sloopwerk bij kijken dan je denkt. 

Regels en vergunningen

Je kunt in de meeste gevallen niet zomaar beginnen met het verbouwen van je huis. Voor de volgende verbouwingen heb je een vergunning nodig.

  1. Aanbouw bouwen
  2. Draagmuur verwijderen
  3. Dakopbouw bouwen
  4. Dakterras maken
  5. Bijgebouw bouwen

Als je zonder vergunning mag bouwen, moet je alsnog voldoen aan een aantal regels. Zo heb je bijvoorbeeld bouwkundige tekeningen en constructieberekeningen nodig. Deze berekening wordt gemaakt door een constructeur en is belangrijk voor de verzekering. 

Maak een goed plan

Als je research hebt gedaan naar de vergunningen en regelgeving, is het belangrijk dat je een waterdicht plan maakt. Er kan natuurlijk van alles misgaan tijdens een verbouwing, maar door het maken van een bouwplan voorkom je problemen. Zorg dat je precies op papier hebt staan wat je wilt realiseren en in welke tijdsperiode dit moet gebeuren. Als je een deel van de verbouwing zelf gaat doen, kan het helpen om een planning te maken. Schrijf per dag op wat er moet gebeuren en welke mensen en gereedschappen hiervoor nodig zijn. 

Veel sloopwerk

Veel mensen onderschatten het, maar bij een verbouwing komt ontzettend veel sloopwerk kijken. Je denkt misschien dat je dit in een dagje hebt gedaan, maar niks is minder waar. Hoe groot je woning ook is, als je het complete huis gaat verbouwen, zul je veel moeten slopen. Je kunt alles zelf gaan doen, maar het is ook mogelijk om sloopwerken uit te besteden. Je moet namelijk letten op dragende muren, rekening houden met elektriciteitsleidingen en hebt speciaal gereedschap nodig. Dit is vaak meer werk dan gedacht, dus het is helemaal niet gek om dit uit te besteden. Revoort is er voor al je sloopwerken, binnen- en buitenshuis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden