Subsidies dubbelglas

Dit is waarom je planten in je huis moet hebben

Dit is waarom je planten in je huis moet hebben

Geplaatst op

Planten in je huis brengen meerdere gezondheidsvoordelen met zich mee. Deze voordelen zijn het werk meer dan waard om dagelijks je plantjes water te geven. Bovendien kun je voor verschillende soorten planten kiezen, ook plantjes die bijna geen verzorging nodig hebben zoals cactussen. Hoewel je misschien van de voordelen hebt gehoord, ben je misschien niet zeker van de realiteit ervan. Kunnen planten je echt gelukkiger maken? Zullen ze de luchtkwaliteit echt verbeteren? Onderzoekers hebben de beweringen onderzocht en de waarheid gevonden. 

Mentale gezondheid

Planten helpen van nature om te genezen. Als je ze in huis hebt, kan dit je geestelijke gezondheid helpen verbeteren. Onderzoekers in het Verenigd Koninkrijk ontdekten dat mensen die in de natuur leven zich veel gelukkiger voelen dan de mensen die dat niet doen. Planten brengen fytociden en andere chemicaliën in de lucht. Deze chemicaliën helpen de hoeveelheid stress die je voelt te verminderen. Wanneer je je minder gestrest voelt, krijgt jouw immuunsysteem een ​​natuurlijke boost.

Productiviteit

Heb je ooit het gevoel dat je gewoon niet kunt werken? Het draait allemaal om de manier waarop je huis is ingericht. Degenen met meer afbeeldingen, decoraties en planten hebben bewezen productievere werkruimten te zijn. Je krijgt herinneringen waarom je werkt en welke doelen je in het leven hebt.

Luchtkwaliteit

Wist je dat de lucht in je huis erger is dan de lucht midden in een stad? Dit komt doordat vervuilende stoffen binnendringen, maar ze vinden het buitengewoon moeilijk om eruit te komen. De bacteriën en virussen blijven in huis hangen, waardoor de kans op ziek worden in de winter groter is. Terwijl je het raam open kunt zetten, kun je ook planten gebruiken om de luchtkwaliteit te verbeteren. Dit komt allemaal terug op de chemicaliën in de lucht die de planten afgeven. Ze pakken de vervuilende stoffen in de lucht aan en herstellen onmiddellijk de balans. Je hebt lucht die veiliger en gezonder is om in te ademen.

Dus waar wacht je nog op. Fleur je huis op met leuke bloemen, planten of een steeneik leiboom!

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden