Subsidies dubbelglas

Binnenkort verbouwen? Zorg dat je dit niet vergeet!

Binnenkort verbouwen? Zorg dat je dit niet vergeet!

Geplaatst op

Sta je voor een verbouwing van je woning? Er zijn in dat geval verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je vooraf aanspraak kunt maken op subsidies. Er zijn onder meer diverse subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van een huis. Je kunt denken aan het vervangen van enkel glas voor dubbel glas. Dubbel glas zorgt voor een afname van je energieverbruik. Het geld wat je hiermee bespaart kun je gebruiken voor andere verbouwingen aan je woning. Er zijn diverse websites waarop je alle subsidies vindt, die binnen jouw gemeente worden aangeboden. Naast het plaatsen van dubbel glas kan ook het gebruik van zonnepanelen of een elektrische warmtepomp interessant zijn. 

Kies voor een vakman bij een verbouwing 

Om de verbouwing soepel te laten verlopen, is het belangrijk om hier de juiste partijen bij te betrekken. Schakel je een aannemer in, of benader je uitvoerende partijen zelf? In het laatste geval is het zaak om vooraf te zoeken naar ervaringen van andere woningbezitters. Levert een bedrijf z’n werk op tijd op? Werkt het bedrijf op een veilige en verantwoorde wijze? Enzovoorts. Vanzelfsprekend is het ook bij een aannemer belangrijk om vooraf uit te zoeken of deze betrouwbaar is en over het juiste netwerk beschikt. Het verkleint de kans op vertraging of een slordige afwerking. 

Maak afspraken over toegang tot je woning 

Het is niet ongebruikelijk om een uitvoerende partij een sleutel te geven voor een verbouwing. Zo hoef je zelf niet steeds aanwezig te zijn. Het kan verstandig zijn om waardevolle spullen tijdelijk elders onder te brengen. Evenals dat je meubels in een andere ruimte of externe opslag kunt bewaren om schade te voorkomen. Zelf steeds de deur openen voor de uitvoerende partijen bij een verbouwing kost onnodig veel tijd. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden