Subsidies dubbelglas

Binnenkort een huis kopen? Lees hier alles over subsidies!

Binnenkort een huis kopen? Lees hier alles over subsidies!

Geplaatst op

Bij de aankoop van een nieuwe woning zijn er tal van verschillende zaken om rekening mee te houden. Heb je nieuwe sloten op de ramen en deuren laten zetten? Is er een verhuisbedrijf ingeschakeld om je bestaande inboedel veilig over te brengen naar het nieuwe huis? Enzovoorts. Ook is het slim om na de verhuizing te kijken naar subsidies waarop je aanspraak kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een subsidie om je woning te verduurzamen. Het maakt dat de investering in zonnepanelen heel aantrekkelijk kan zijn. Evenals dat je de cv-ketel op gas kunt laten vervangen door een elektrische warmtepomp, zonder alle kosten zelf te moeten betalen. 

Informeer bij je gemeente naar de mogelijkheden 

Subsidies worden vaak op verschillende niveaus aangeboden. Sommige subsidies zijn Europees beschikbaar, andere subsidies gelden enkel voor Nederland en weer andere subsidies zijn alleen aan te vragen in je gemeente. Het is daarom slim om verschillende websites te gebruiken bij het in kaart brengen van je mogelijkheden. Informeer ook eens bij je gemeente, welke subsidies zij aanbieden voor het verduurzamen van je woning. Houd hierbij in je achterhoofd dat je voor sommige veranderingen aan het huis een vergunning aan moet vragen. Ook voor de noodzaak van een vergunning kun je meer informatie opvragen bij je gemeente. 

Schakel een adviesbureau in voor subsidies 

Er zijn verschillende adviesbureaus in Nederland actief, die je kunnen helpen bij het in kaart brengen van beschikbare subsidies. Mogelijk kun je niet alleen aanspraak maken op een subsidie voor zonnepanelen, maar ook op een subsidie voor dubbel glas. Het is sterk aan te raden om dergelijke veranderingen aan de woning nog voor de verhuizing door te voeren. Zo voorkom je dat je meubels in de weg staan of beschadigd raken. Een adviesbureau geeft je vaak snel uitsluitsel over je mogelijkheden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden