Subsidies dubbelglas

Bespaartips voor in huis

Bespaartips voor in huis

Geplaatst op

Voor veel mensen is het verstandig omgaan met geld een lastige bezigheid. Denk hierbij aan het doen van spontane uitgaven en het sparen voor eventuele onvoorziene kosten zoals schade aan je auto of het nodig hebben van een nieuwe wasmachine. Naast het besparen van geld is het tegenwoordig zeer belangrijk om milieubewust te leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen en daarmee de uitstoot van CO2, maar ook het verminderen van de energiekosten. Met name in je eigen woning zijn er veel handige tips en manieren om de kosten te drukken. In dit blog geven we je een aantal voorbeelden van eenvoudig toepasbare tips die ervoor zorgen dat de energiekosten in huis naar beneden gaan. 

Geen stand-by stand

Ieder huis kent tegenwoordig ontzettend veel elektronische apparaten zoals je telefoon, laptop, televisie, spelconsole, waterkoker en nog veel meer. Bij veel mensen is een groot deel van deze apparaten te allen tijde aangesloten op de netstroom. In de nacht staan dan ook met name veel televisies op stand-by modus. Dit zie je vaak aan een rood of oranje lampje dat blijft branden, terwijl je de televisie hebt uitgeschakeld. In deze stand-by modus verbruiken je elektronische apparaten nog steeds energie en is er bovendien de kans op brand. Door bijvoorbeeld je televisie volledig af te sluiten bespaar je op jaarbasis veel energie en worden je maandelijkse energiekosten dus vermindert. 

Zonnepanelen

In eerste instantie lijkt het een grote uitgave: het laten plaatsen van zonnepanelen. Toch zijn zonnepanelen een zeer welkome investering wanneer je de energiekosten naar beneden wilt halen en milieubewust wilt leven. De zonnepanelen zullen namelijk na een aantal jaar de kosten van de investering hebben gedekt, waardoor je vanaf dat punt veel geld bespaart. Met name het feit dat het in Nederland steeds warmer wordt en de zon steeds langer en feller gaat schijnen, maakt dat zonnepanelen op je dak een zeer verstandige keuze is. 

Rolluiken

De lange en felle zonuren die ons land de laatste jaren kent, zorgen er eveneens voor dat de verwarming minder vaak aan hoeft. Je woning wordt namelijk via de ramen opgewarmd door het zonlicht, waardoor energiekosten dalen. Daarentegen zorgen de ramen in je woning er ook voor dat de warmte je woning eerder verlaat. Om dit te voorkomen en de warmte langer in huis te houden, is het verstandig om een rolluiken fabriek te benaderen. Rolluiken zorgen er namelijk voor dat de warmte langer in huis blijft en de verwarming minder snel aan hoeft. Op die manier bespaar je weer energiekosten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden