Subsidies dubbelglas

Bedrijfspand veilig(er) maken: tips en tricks

Bedrijfspand veilig(er) maken: tips en tricks

Geplaatst op

Het is belangrijk dat jij en je werknemers veilig kunnen werken. Hier zijn niet alleen de juiste protocollen voor nodig, maar ook het juiste materiaal. Zo kunnen camerabeveiliging en een alarmsysteem bijdragen aan het beveiligen van jouw pand en spullen en zijn veiligheidsaccessoires erg belangrijk in gevallen van nood. We geven je een aantal tips en tricks, zodat jouw bedrijfspand straks nog veiliger is. 

Camerabeveiliging en een alarmsysteem

Je wilt je bedrijfspand natuurlijk zo goed mogelijk beveiligen tegen indringers. Dit kun je op verschillende manieren doen. In veel gevallen wordt er voor camerabeveiliging gekozen, zodat alles live mee kan worden gekeken. Daarnaast is het belangrijk bij een inbraakpoging, maar ook als je te maken hebt met diefstal. Zorg ervoor dat je de camera’s op slimme plekken neerzet, zodat je alle hoeken van de ruimte kunt zien. 

Als je een alarmsysteem inschakelt, krijg je een melding als iemand ongenodigd het bedrijfspand betreedt. Ook wordt de politie gealarmeerd, zodat zij snel ter plaatse kunnen komen. Door middel van een alarmsysteem kunnen inbrekers op heterdaad worden betrapt. 

Veiligheidsaccessoires

Naast camerabeveiliging en een alarmsysteem moeten er een aantal veiligheidsaccessoires aanwezig zijn in het pand. Deze kunnen helpen bij bedreigende situaties zoals een brand of ongeval. Zorg ervoor dat je blusdekens en EHBO-koffers op belangrijke plekken hebt liggen. In geval van nood kun je snel iemand bijstaan met deze spullen. Daarnaast is het ook vaak verplicht om bepaalde veiligheidsaccessoires in het bedrijfspand te hebben.Er zijn ook een aantal accessoires die bijdragen aan een fijne werkplek voor werknemers. Zo kun je bijvoorbeeld een deursluiter bestellen, zodat de deur vertraagd wordt bij het dichtgaan. 

De juiste noodverlichting

Je wilt er niet aan denken, maar er is een kans dat er brand uitbreekt in het bedrijfspand. Het is niet alleen belangrijk dat je dan de juiste veiligheidsaccessoires in huis hebt, maar ook mag de noodverlichting niet vergeten worden. Noodverlichting is een verzamelnaam voor alle lampen die automatisch aangaan bij brand of wanneer de stroom uitvalt. Door deze verlichting kunnen jij en alle werknemers zo snel mogelijk de weg naar buiten vinden. Voordat je deze verlichting plaatst, is het belangrijk dat je een vluchtplan hebt opgesteld. Zo kun je de lampen plaatsen op de meest handige plekken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden