Subsidies dubbelglas

Alles dat je moet weten over pvc vloeren

Alles dat je moet weten over pvc vloeren

Geplaatst op

De afgelopen jaren hebben een aantal vloersoorten enorm gewonnen aan populariteit. Mensen die gaan renoveren of een nieuwe vloer willen kijken steeds vaker naar pvc vloeren of moderne soorten als keramisch parket, in plaats van parket of tapijt. In deze blog kijken we specifiek naar de verschillende soorten pvc vloeren, zoals klik pvc, en de bijbehorende eigenschappen die ze zo populair maken.

Verschillende typen pvc vloeren

Over het algemeen komen pvc vloeren in twee typen; tegels en stroken. De daadwerkelijke uitstraling van de vloer hoeft niet afhankelijk te zijn van het formaat. Maar over het algemeen worden de pvc tegels gebruikt om een uitstraling van keramische tegels na te bootsen en gebruik je de stroken meer om parket of een houtlook te creëren. Daarnaast zijn er een drietal afwerkingen van de pvc vloer; zonder wax, met een urethaan afwerking en een verstevigde urethaan afwerking. De afwerking bepaalt de weerstand tegen krassen, vlekken en slijtvastheid door ‘verkeer’.

Gemak van installatie met klik pvc

Een pvc vloer leggen is over het algemeen eenvoudiger dan andere vloeren. De eerste optie is om zelfklevende stroken te gebruiken die je eenvoudig op de geprepareerde ondergrond legt. De gemakkelijkste optie is wellicht klik pvc. Zoals de term al aangeeft is zijn dit speciaal gemaakte stroken of tegels die je eenvoudig in elkaar klikt. Hierdoor kun je het zonder problemen zelf leggen en creëer je een vloer die perfect in elkaar overloopt. Daarnaast kun je een nieuwe pvc vloer ook op een bestaande vloer leggen, al moet je uitkijken dat het niet meer dan 2 lagen worden.

Duurzaamheid en onderhoud

Pvc vloeren gaan over het algemeen tussen de 10 en 20 jaar mee, als je ze goed onderhoud. Uiteraard zijn er altijd kwaliteitsverschillen en heeft de hoeveelheid verkeer een invloed op de slijtage. De lak die op de pvc vloer ligt zorgt er in ieder geval voor dat krassen minder snel zichtbaar zijn en dat je vlekken eenvoudig kunt verwijderen. Door het materiaal is het een geschikte vloersoort voor de keuken en badkamer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden