Subsidies dubbelglas

3 tips voor een duurzame woning

Isoleren woning

3 tips voor een duurzame woning

Geplaatst op

Duurzaamheid is reuze belangrijk. Niet alleen is het van belang dat we ervoor zorgen dat onze impact op het milieu tot een minimum wordt beperkt, maar we moeten er ook voor waken dat we geen dief worden van onze eigen portemonnee. Door duurzaamheid voorop te stellen wanneer het gaat om de verbouwing van je woning, kan je namelijk enorm veel geld besparen. In deze blog willen we graag een aantal tips geven voor het verduurzamen van je woning. Zo zorg je er niet alleen voor dat je geen negatieve impact hebt op het milieu, maar ook nog eens dat je geld overhoudt voor andere zaken! 

Kies voor dubbel glas 

Het is natuurlijk niet vreemd dat wij op deze website genaamd subsidiedubbelglas.nl aangeven dat het van belang is dat je dubbel glas neemt. Het is namelijk een feit dat dubbel glas ervoor zorgt dat warmte en ook koelte beter binnenshuis blijft dan bij enkel glas. Het voordeel van dubbel glas is ook dat de investering niet volledig voor eigen rekening hoeft te zijn. Je kunt namelijk ook subsidie aanvragen voor het zelf installeren of laten installeren van dubbel glas. 

Vloerverwarming

Er zijn verschillende voordelen van vloerverwarming ten opzichte van het traditionele centrale verwarmingssysteem. Een standaard centrale verwarmingsinstallatie dient namelijk de temperatuur tot grote hoogtes op te stoken, om ervoor te zorgen dat het de radiatoren bereikt. Het probleem nadien is dat de radiatoren op zich maar een specifiek gedeelte van de woning verwarmen namelijk, de plek waar de radiator staat. Bij vloerverwarming wordt niet gelijkmatig verdeeld. Daarnaast is het ook zo dat wanneer je een vloer hebt die tamelijk goed isoleert, zoals bijvoorbeeld een gietvloer, je hiermee ook nog eens minder hoeft te stoken. 

Neem zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat goedkope zonnepanelen steeds beter worden en goede zonnepanelen steeds goedkoper worden. Dit is een trend die je ziet in bijna alle technologische ontwikkelingen de laatste paar decennia. Zonnepanelen zijn niet alleen werkzaam tijdens dag met volop zon. Natuurlijk is het zo dat ze op dat moment het beste presteren en het meeste rendement opleveren, maar ook wanneer er bewolking is, zullen zonnepanelen energie opwekken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden