Subsidies dubbelglas

3 tips om te besparen op een verbouwing

3 tips om te besparen op een verbouwing

Geplaatst op

Ga je binnenkort verbouwen? Naast verhuizen is een verbouwing misschien wel de meest stressvolle activiteit die je kunt ondernemen rondom je woning. Veel mensen denken dat een verbouwing veel geld kost, maar er zijn verschillende onderdelen waarop bespaard kan worden. Door het starten met een juiste planning en het vergelijken van offertes van verschillende bedrijven kun je heel wat centjes besparen op de verbouwing.

Maak een planning

Deze quote heb je waarschijnlijk al honderden keren gehoord, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Start daarom met het maken van een planning. Door het noteren van alle verschillende taken en spullen die je nodig hebt, voorkom je onvoorziene kosten. Omschrijf alle werkzaamheden in de planning, zodat het duidelijk is wat er moet gebeuren. Neem ook alle te gebruiken materialen en het tijdsbestek per onderdeel mee. Om het overzichtelijk te houden, kun je een schema maken met deze verschillende categorieën. Maak deze bijvoorbeeld in Excel of schrijf deze op een groot papier.

Vraag offertes aan

Nu je de planning compleet hebt, kun je gaan nadenken over het inhuren van specialisten. Natuurlijk is het heel goed mogelijk om een verbouwing zelf uit te voeren, maar voor specifieke taken heb je misschien een specialist nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aanbouw of het renoveren van de badkamer. Zoek je een geschikt bouwbedrijf in Rotterdam of een andere stad in Nederland? Vraag altijd van tevoren verschillende offertes aan. Doordat er veel concurrentie is, kunnen de prijzen voor hetzelfde project erg verschillen. 

Kijk of je een subsidie kunt aanvragen

Duurzaam wonen wordt steeds belangrijker. We zijn dan ook met z’n allen bezig met het verduurzamen van onze woning. Ga jij je huis verduurzamen? Check dan altijd van tevoren of je in aanmerking komt voor bepaalde subsidies. Dit kun je doen op landelijk niveau, maar in sommige gevallen zijn de subsidies geregeld per gemeente. Door subsidies kan het verduurzamen van je woning veel goedkoper en aantrekkelijker worden. Daarnaast verhoog je ook nog eens de verkoopwaarde van je huis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden