Subsidies dubbelglas

3 Tips om milieubewust te (ver)bouwen

olie absorberende doeken

3 Tips om milieubewust te (ver)bouwen

Geplaatst op

Met de grote ontwikkelingen in de verbeteringen van huis en tuin, is het goed mogelijk dat je misschien meerdere projecten tegelijkertijd wilt uitvoeren. In plaats van een grote hoeveelheid kleine verbouwinkjes, kies je ervoor om één grote verbouwing te doen. Zonnepanelen installeren, dubbelglas zetten, etc. Al dat klussen zorgt vanzelfsprekend voor een hele hoop rommel en troep. Dit kan ook een negatief effect hebben op het milieu. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips waarmee je milieubewust kunt verbouwen.

Tip 1: Vang zoveel mogelijk schadelijke stoffen op!

Ga je werken met olie, verf of andere chemische en gevaarlijke producten die het milieu kunnen schaden? Zorg er dan voor dat je deze te allen tijde goed tracht op te vangen. Je kunt dit doen door middel van lekbakken te gebruiken of speciaal ontworpen olie-absorberende doeken. Op die manier zorg je ervoor dat de chemische stoffen die een hele hoop ecosystemen kapot kunnen maken, niet in de grond terecht komen. Dit lekt immers door naar het grondwater en wordt weer overal naar toe verspreid.

Tip 2: Gebruik zo min mogelijk apparaten

Als je gaat klussen, dan heb je natuurlijk ook gereedschap nodig. Gereedschap is er tegenwoordig voor alles. Een elektrische schroevendraaier is een mooi voorbeeld van een elektrisch apparaat wat stroom nodig heeft om te functioneren. Hierbij vervangt het apparaat een vrij eenvoudige handeling, namelijk het aandraaien van schroeven met een schroevendraaier. Als je dit met de hand doet, kost het geen energie en dus kun je het milieu op die manier wat minder belasten.

Tip 3: Beoordeel de ingeschakelde specialist

Als je voor bepaalde werkzaamheden een specialist in gaat schakelen, dan doe je er goed aan om op hun website of op een forum informatie in te winnen over de manier waarop zij te werk gaan. Je milieubewuste methoden kunnen namelijk zo maar teniet gedaan worden doordat de specialist die je inhuurt geen aandacht schenkt aan het toepassen van een milieubewuste methode. Denk dus goed na met welke partij je in zee gaat!

Gerelateerde berichten

Over ons

Pagina's

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden