Het bouwen, verbouwen en inrichten van je woning op een duurzame manier is nog steeds iets wat mensen kunnen doen. Het is namelijk nog niet zo dat iedereen hun huis volledig klimaatneutraal heeft gemaakt en zolang dat niet het geval is, is het nog altijd een goed idee om mensen goed te informeren over de mogelijkheden. Daarom hebben we deze blog opgesteld. Hier tref je namelijk 3 tips om ervoor te zorgen dat je woning nog duurzamer wordt en je ecologische voetafdruk nog kleiner wordt.

Tip 1: Kies voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn vandaag de dag stukken goedkoper dan ze een aantal jaar geleden waren. Dat is natuurlijk heel goed nieuws! Zonnepanelen zijn bijzonder rendabel en ze kunnen ervoor zorgen dat je niet alleen heel veel geld oplevert maar ook dat je een steentje bijdraagt aan het milieu. Dubbele winst dus! Woon je in de regio Friesland en wil je graag zonnepanelen laten installeren? Kijk dan op deze website voor APsolar: zonnepanelen Friesland.

Tip 2: Isoleer je woning

De meeste nieuwbouwwoningen zijn goed geïsoleerd volgens de richtlijnen van de laatste paar jaren. Desalniettemin zijn er nog veel mensen die wonen in een wat ouder huis dat gebouwd was voordat deze maatregelen waren doorgevoerd. Daarom is het altijd goed om te kijken of je woning nog voordeel kan hebben van een verbeterde isolatie.

Tip 3: Ga van het gas af

Aardgas is, net als olie, een fossiele brandstof. We hebben er maar een beperkte hoeveelheid van en, hoewel het minder schadelijk is voor het milieu dan olie of kolen, is het toch een brandstof waar we voorzichtig mee om moeten gaan voor wat betreft de impact op het milieu. Daarom kun je overwegen om, in plaats van op basis van gas te koken en warm water te hebben, te kiezen voor een warmtepomp en een elektrisch fornuis.